Pandangan Tetamu


43 thoughts on “Pandangan Tetamu

    husna hasbullah said:
    April 27, 2009 at 5:15 pm

    assalamualaikum ustaz..ooo saya tahu dah, ni ustaz asyraf kan?hehe terima kasih ustaz kerana sudi bgtau blog ustaz..nanti ustaz uplode la crite2 best..ustaz hari rabu ni 29hb4 kami exam dhabt. ustaz datang x kat dectar nanti?

      tintataghyir responded:
      May 6, 2009 at 4:39 pm

      Takda citer yg best2 lg. Masa exam aritu tk dpt jenguk antaorg coz us pun exam time tu. Slalu2la masuk sini.k

    zaini said:
    April 30, 2009 at 11:01 pm

    Ashraf,

    Tahniah kerana dah ada blog.

    Rajin-rajin la upload berita atau ilmu.

    Boleh layari my blog.

      tintataghyir responded:
      May 6, 2009 at 4:35 pm

      Syukran akh, moga kita sama2 berjaya la no. Doakan.

    cikgu ct said:
    May 5, 2009 at 2:16 pm

    ustaz letak la lagu nasyid ke sbg background blog ataupun letak cerita tentang pengalaman ustaz kt mesir..ustaz letak la gmbar2 yg ustaz prnah g melawat..baru best

      tintataghyir responded:
      May 6, 2009 at 4:28 pm

      Lagu belum berminat. Citer tu InsyaAllah, tapi takda yg best. Gambar betul belum bersedia lagi. Rajin2 masuk sini.

    Tronx013 said:
    May 24, 2009 at 12:53 pm

    salam,

    Sambung belajar lagi rupanya..(baru ‘menggeledah’ data dalam blog ni.🙂 ), … begitu ramai ustaz yang sedang belajar yang menulis blog. Moga blog tazkirah dan ilmiah akan menenggelamkan yang lagho… InshaAllah.. Moga Allah permudahkan urusan ustaz.. May Allah bless us..
    Teruskan perjuangan mengembalikan Islam pada haknya. Yakinlah,ada sahaja yang akan membantu dalam perjuangan insan yang adil sama ada nyata ataupun tidak… inshaAllah

      tintataghyir responded:
      May 24, 2009 at 6:02 pm

      Terima kasih, kadang-kadang sesetengah itu bermula dari lagho. Tapi lama kelamaan, fitrahnya akan ingin mencari kebaikan juga. Moga kita memperbanyakkan alternatif untuk perubahan fitrah itu.

    aku rindu said:
    May 28, 2009 at 2:52 am

    salam..
    ustaz ya?alhamdulillah..seronok bace komen anak2 murid anda.hehe

    mahu minta izin untuk link blog ustaz ye?
    saya juga masih murid..
    doakan saya jadi doktor yang solehah..

      tintataghyir responded:
      May 28, 2009 at 10:21 am

      Sangat-sangatlah dialukan. Cuma blog ini masih hijau dan baru sebulan. Orang bertatih banyaklah kekurangannya dan perlukan sokongan. InsyaAlllah. Teruskan perjuangan di sana.

    Abdul Hakim said:
    May 29, 2009 at 12:03 am

    ustaz doakan kejayaan saya juga eh..

      tintataghyir responded:
      May 29, 2009 at 12:37 am

      InsyaAllah, kita sama-sama belajar, moga dimudahkan.

    nazir said:
    May 30, 2009 at 7:23 am

    salam alaik…salam ziarah..semoga suksess…

      tintataghyir responded:
      May 31, 2009 at 10:19 am

      Sama-sama berjaya. Insya Allah

    Ikhwan Zhaki said:
    June 1, 2009 at 4:35 pm

    Salaam ‘alaik ya ustaz,

    Syukran ziarah blog ana. Tahniah kerana blog ustaz sangat bagus, ana doakan dapat membimbing ummah. Selamat maju jaya.

    LuKLuK BaiDoaH said:
    June 9, 2009 at 11:18 am

    Salam elaik…

    Artikel2 ustaz bermanfaat sgguh! teruskan berblog…
    Semoga Allah mempermudahkan segala urusan umat muslimin dalam mencari keredhaanNya…amin…

      tintataghyir responded:
      July 3, 2009 at 1:32 am

      Syukran, hanya Allah yang menunjuk jalan. Teruskan sokongan.

    halim said:
    June 21, 2009 at 7:08 pm

    salam..saya halim ustaz..jemput la layari blog saya jgak.hehhe…halimsmaza.blogspot.com

    Shahidah said:
    July 1, 2009 at 11:27 pm

    Mohon izin untuk copy paste 1 artikel ustaz ke blog saya.
    sememangnya, entry2 ustaz sarat dengan ilmu dan pengetahuan yang menjadi santapan rohani dan minda pengunjung2nya. insyaAllah

      tintataghyir responded:
      July 3, 2009 at 1:29 am

      Ianya tersangatlah dialukan. Tidak pernah lagi rasanya ada yang sudi copy pandangan saya. Syukran.
      Kalau boleh sila linkkan rujukan tintatghyir sekali.

    Nazri said:
    July 2, 2009 at 8:09 am

    Syukran akhi Asyraf kerana sudi singgah di blog ana. Blog anta ni memang bagus, teruskan menulis dan menyumbang.

    Tengok kat biodata anta, rupanya kita sebaya dan ana pasti anta kenal juga sahabat2 ana (ex-KISAS) di Mesir dulu. Salam ukhuwah fillah.

      tintataghyir responded:
      July 3, 2009 at 1:18 am

      Syukran, masa mengaji dahulu jarang ana jumpa student KISAS ambil course ana. Second Degree lagilah pula. Sejak dari thn kedua, tiada Malaysian yang sama tahun sebab ana seorang sahaja pelajar Malaysia.
      Mana yang glamour kenallah tetapi dia tidak kenal ana, cth Us Arif.

    lutfi sem3 said:
    July 2, 2009 at 12:30 pm

    salam…ust asyraf tlg wat 1 cerpen berkisar seorang huffaz…..bleh x????x pun tlg bg idea…

    tintataghyir responded:
    July 3, 2009 at 1:20 am

    Tidak boleh janjilah. Setakat ini tidak pernah buat cerpen. Us Amiza kan ada?

    Zubair Hassan said:
    July 3, 2009 at 7:30 pm

    tahniah ..
    semoga bahagia ….
    dan dilimpahi rezki yg mencurah dan ilmu yg dpt dimanfaatkn

    arnamee said:
    July 12, 2009 at 12:53 am

    salam ustaz:)

    salam kunjungan, teruskan perjuangan:)

      tintataghyir responded:
      July 12, 2009 at 11:33 pm

      Terima kasih, moga sentiasa menyokong kebaikan.

    Hazim Azhar said:
    July 14, 2009 at 4:40 am

    salam ustaz haji,

    ana rase macam pernah jumpe ustaz di Mesir, ana sampai di sini julai 2007. Ustaz ade lagi ke kat mesir time ni.. ke dah balik?

      tintataghyir responded:
      July 29, 2009 at 12:35 pm

      Salam Hazim. Memang kita pernah berjumpa tetapi di Malaysia. Kali pertama program pelajar Pedas di Pusat Pertanian US. Kemudian di Ampangan. ana jadi Pengarah SKBA 2007. Program simple tapi mengesankan. Cuma ana tidak dapat hantar masa anta bertolak dahulu. Kalau tanya akh Salman Rahman atau akh Musab, memang kenal sangat ana.

    abdnafiq said:
    August 2, 2009 at 11:39 am

    tahniah guruku..doakan daku di bumi Kinanah nnt..moga ana menjadi Musa,bkn Firaun..’ala kulli hall..Mabruk!!

    kamarul mz said:
    August 7, 2009 at 11:16 am

    salam ustaz,

    gembira dapat berjumpa selepas lebih dan kali terakhirnya di maahad ahmadi 16 tahun dahulu. Agak tertanya-tanya di dalam hati adakah ini ashraf yang saya kenali dahulu dan akhirnya mendapat kepastian di dalam blog ini. Apa pun pertemuan kali ini dalam situasi yang berbeza kerana saya kini menuntut dan berguru dgn ustaz, syukran.

      tintataghyir responded:
      August 9, 2009 at 5:11 pm

      Selepas balik kampung, barulah saya perasan. Saya macam dulu juga. Takpo bang, kegigihan belajar itu sudah satu pilihan yang saya kagumi. Saya pun masih belajar lagi.

    - A L - said:
    September 10, 2009 at 1:58 pm

    Salam..

    Tak sangka dapat juga ana berjumpa dengan Ustaz sebagai salah seorang senior Kuliah Quran lil Qiraat wa Ulumiha ni. Untuk pengetahuan Ustaz, ana sekarang sedang menuntut di tahun 3 Kuliah Quran 2009/2010.

    Banyak perkara yang ana ingin bertanya pada Ustaz. Kalau Ustaz tak keberatan, silalah add id ym saya .

    Semoga perkenalan ini membawa kepada hubungan ukhuwwah yang lebih erat.

    Akhir kalam, wassalam.

      - A L - said:
      September 10, 2009 at 2:00 pm

      id ym : wanmohdalhafiz

      tintataghyir responded:
      October 1, 2009 at 12:44 am

      Maaf akh, terlalu lambat ana membalas. Dengarnya semakin ramai yang berani menyambung di Tanta. Alhamdulillah, moga kita termasuk orang yang membuka jalan untuk meluaskan ilmu hamilul Quran. Tahun tiga, hebat dah tu. Teruskan usaha dan jangan lupa doakan kawan-kawan. Ustaz jarang YM, jika ada perkara ingin ditanya sila emailkan pada Ustaz. Ok

    adibunsaufa said:
    October 18, 2009 at 6:00 am

    Assalamualaikum Ustaz..Selamat Hari Jadi…:-). Doakan saya berjaya dunia dan akhirat…Semoga Ustaz dirahmati Allah S.W.T selalu..aminnnn…

    nuriman said:
    November 4, 2009 at 8:18 pm

    Assalamualaikum ya syeikh ustz apa koba?kerja mana skrg ni ?napa berehnti dri itqan ana rse jiwa ustz sesuai d itqan bersama generasi ulama quranic:) tpi apa2 pun dgn jiwai quran berbanding berkerja di luar dptla melihat pelbagai peribukasi dunia ini🙂 semoga berjaya dunia dan akhirat ustz wasslam:)

      tintataghyir responded:
      December 1, 2009 at 6:14 pm

      Maaf, terlalu lewat membalas. Saya sihat dan sekarang kerja di Putrajaya. Bab berhenti itu, panjang ceritanya kalau hendak tahu. Cuma saya tidak perasan siapa Nuriman ini. Nampak macam sekampung. Harap dapat penjelasan. Terima kasih kerana menyokong.

    UstazCahaya said:
    December 11, 2009 at 8:22 pm

    Salam Ziarah, ustaz. Selamat kenal:-)

    Abu Aswad said:
    December 23, 2009 at 1:45 am

    Salam dari ana sekali lagi… Maaflah, xsangka plak yg enta ustaz. Lepas bc di biodata tadi baru perasan. Asif ya… Ana la adri… Mungkin kita boleh link nanti… Insyallah

    husna said:
    January 10, 2010 at 12:36 pm

    salam ustz…he2 makin maju blog ustz sekarang ni..bila ustz nk bagitau kat org kampung plak..he3.

    Poziabb said:
    January 16, 2010 at 12:20 am

    Salam Ustaz… header yg cantik, indah & memberi ketenangan jiwa, mengingatkan kita kpd ALLAH Maha Agung yg Maha Mencipta! Syabas dan Tahniah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s