malas

Larian Yang Hilang

Posted on Updated on

bebaskah aku?

“Yeahh, leganyaa. Eh..eh, lupa, patutnya Alhamdulillaaah.”

Selesai sudah imtihan untuk semester pertama sarjana ni. Terasa lapangnya fikiran dari segala tekanan.Tekanan itulah yang saya salurkan melalui berjinak-jinak dengan blog. Namun hati terasa sesuatu yang tidak enak. Umpama terkilan tiada kesempatan mengecapi  sesuatu yang diidamkan. Rupanya perasaan kecewa dan hampa atas diri sendiri kerana sikap malas yang tidak berubah dan akhirnya  persediaan imtihan masih hanya di tahap ala kadar. Kemalasan yang masih menjalar dalam segala salur nadi dan terus bertupuk di hati, terutama beraja di hari-hari akhir imtihan.

“Ustaz, Ali  tu memang  power. Study macam tak study je, tapi result gempak. Otak dia memang pick up la Ustaz.” Read the rest of this entry »